18. október 2024
Facebook
štvrtok, 28 september 2017 11:00

Trump predstavil návrh redukcie daní, podľa výboru sa zvýši americký verejný dlh o bilióny dolárov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

WASHINGTON 28. septembra (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump a predstavitelia republikánov v Kongrese USA zverejnili návrh prvej veľkej daňovej reformy v krajine za celú generáciu. Odporúčame:
Facebook bol vždy proti mne, posťažoval sa Trump na Twitteri Rozsiahla redukcia daní má výrazne znížiť korporátne dane a zjednodušiť daňové pásma. Trump vyhlásil, že návrh poskytne veľmi potrebné zníženie daní pre strednú vrstvu. Tento plán "prinesie naspäť pracovné miesta a bohatstvo, ktoré opustili našu krajinu", povedal americký prezident. Plán daňovej reformy ráta s tým, že korporátna daň klesne z terajších 35 percent na úroveň 20 percent. Návrh zároveň ráta s redukciou daňových pásiem zo siedmich na tri. Odporúčame:
Na hranici s Mexikom vyrastie „pekná veľká stena“, vraví Trump. Vláda už stavia prototypy plotov Výbor pre zodpovedný federálny rozpočet však uviedol, že navrhovaná reforma zvýši americký verejný dlh v najbližších desiatich rokoch o 2,2 bil. USD. Výbor síce pripúšťa, že jeho odhad je veľmi predbežný, keďže mnohé detaily sú nejasné. Konštatuje však, že súčasťou plánu je redukcia daní o približne 5,8 bil. USD, ale kompenzácie tohto zníženia sú iba v sume 3,6 bil. USD. (1 EUR = 1,1741 USD)

Viac k témam: daňová reforma, Donald Trump, ekonomika, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Trump predstavil návrh redukcie daní, podľa výboru sa zvýši americký verejný dlh o bilióny dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 222 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner